Tijd voor reflectie

Kruf, J.P. (2018) Stepping Stones [fine art print].
Na het afscheid begin deze maand van PRIMO komt geleidelijk de reflectie. Het terugkijken en vooruitdenken. Balans opmaken. 15 jaar bouwen aan een vereniging. Van niets naar iets. Nu overgedragen. “Loslaten is het devies”, dat ik van alle kanten krijg. Mooi, maar klinkt eenvoudiger dan het is. Iets op het niveau van de ziel. Geloof in een betere wereld, dat ook.

Natuurlijk heeft afscheid ook iets weg van ‘vakantie’ of van ‘sabbatical’. Uiteraard ook van klussen in huis, in te tuin werken, kinderen, kleinkinderen, boeken lezen, fietsen. En tenslotte, van mijn archief (nader) op orde brengen, met daarbij vooral oude documenten screenen en wat weg kan of moet, ook daadwerkelijk weggooien.

Dit is mijn eigen wall-art: Stepping Stones. Een plekje zoeken ergens op het schaakbord van het systeem der samenleving. Reflectie en vooral de tijd zal de weg wijzen. Eerst eens lekker gaan zitten.