Too precious to lose

Vandaag, 21 maart is het de Internationale Dag van de Bossen. Thema: herstel van het bos. Op weg dus naar duurzaam beheer en onderhoud. Wij weten, dat bossen niet alleen belangrijk zijn in onze strijd tegen klimaatverandering, maar ook bijdragen aan zowel welvaart als welzijn van zowel de huidige als toekomstige generaties. Bossen dragen bij aan de verlichting van armoede en zij bieden ons tal van bronnen, producten en diensten die het bereiken van Sustainable Development Goals (SDGs) mede mogelijk maken.

Toch ondanks alle voordelen van bossen, zowel ecologisch, economisch, sociaal en qua gezondheid, gaat de wereldwijde ontbossing door in een rap en alarmerend tempo. Vandaag denken wij aan de bossen. Deze dag vieren wij het belang van alle typen van bossen. Landen worden vandaag aangemoedigd om lokaal, regionaal, nationaal en internationaal activiteiten te organiseren voor bossen en bomen gericht op behoud en waar nodig op herstel.