Het Gevoel van Volvo

Dit meesterwerkje van Volvo – Jag vill leva, jag vill dö i Sverige – bevat de essenties van het leven. De naam ís in feite (zo ook bedoeld door de oprichters) de eerste naamval van het Latijnse volvere, hetgeen rollen betekent, letterlijk dus ik rol. Artistiek en erg kundig geadresseerd.

Hoe een automerk erin slaagt om de verbinding te leggen tussen het persoonlijke avontuur in ons, het eigen professionalisme, de liefde, de warmte en basis van thuis, de Alleingang van elk mens, de kracht van één zijn met de natuur, de schoonheid van reflectie en het gevoel van vrijheid. Wat een combinatie. De match met Zlatan Ibrahimović is perfect.

Elke ochtend als ik in mijn auto stap krijg ik dit gevoel. Cool. Dat is de kracht van marketing en branding. Dan vergeet ik daadwerkelijk even dat ik te veel fijnstof en CO2 produceer en niet goed bezig ben voor het milieu. Hm. Het wachten is nu op de elektrisch of waterstof aangedreven Volvo. Zowaar en mooi perspectief. En natuurlijk ben ik straks voor Zweden op het WK Voetbal in Rusland. I want to live, I want to die in Sweden.