Duir

Jack Kruf (2022) Duir. Breda

Ontstaan vanuit de wijsheid van de eik, de koning van het bos, zoals de Kelten hem duiden. Duir is de naam. Bekend om zijn kracht, duurzaamheid en lang leven. De eik werd als heilig beschouwd door de Druïden, de tovenaars en wijzen in het Keltisch rijk.

Duir is ook de zevende letter van het Ogham alfabet en de zevende maand in de Keltische boom kalender.  De eik stond en staat hoog in aanzien in vele culturen over heel Europa. De grieken associeerden de boom zelfs met hun oppergod Zeus, de Vikingen met Thor, de Noorse god van Donder en beschermer van de mensheid alsmede de Kelten verbonden hem met hun God van Donder Taranis.

Bijzonder aan Duir is dat hij stevig is en diep wortelt. Hij vormt de basis met zijn hout van vele bouwwerken en vormt de basis voor ontwerp en architectuur. Dit maakt Duir tot een wezen met een hoog IQ en EQ. Elk vorm en kleur van kroon, stam en wortels staat voor een waarde of is in verbonden met de natuurlijke ecosystemen en biomen.

Deze is voor kleinzoon Jochem met alle adviezen die een grootvader zijn kleinzoon kan geven. Future-proof so to speak.